Ønskebrønn?

Desember er snart over og det har gått lang tid siden siste oppdatering her. Det betyr ikke at det ikke har skjedd noe på Krokeide, heller tvert i mot. Vårt vann kommer fra en brønn, en brønn jeg har vokst opp med og som to andre hus også får sitt vann fra. Etter byggingen tenkte vi det kunne være greit å ta en vannprøve siden vi har flyttet på store menger jord og masser det siste året. Resultatet var heller kjipt – vannet var / er forurenset.

Den typen forurensing vi har indikerer at det kommer overflatevann inn i brønnen og det vannet må inneholde kloakk 🙁 Etter litt undersøkelser konkluderte vi med at denne mystiske kummen lekker inn i brønnen. Den ble etablert på 80 tallet og samler inn overflatevann fra området rundt. Hensikten med den er å kunne fylle brønnen kjappere om det kommer lite vann inn via den underjordiske kilden.

I bunnen av første kammer skimtes et lokk som skal hindre vannet i å renne inn i brønnen.    Etter litt grubling valgte vi å bore hull i kummen og føre røret tvers igjennom den.

Vi har nå gravd en grøft som fører overflatevann forbi brønnen og tvers igjennom denne kummen. En ny vannprøve ble så tatt en uke senere og resultatet var mye bedre. Det er fortsatt litt bakterier i den så vi kommer til å bruke romjulen til å planlegge jobben med å koble oss på kommunalt vann.

Brønnen vår ligger til høyre for denne grøften. Den ble etablert på 40-tallet av tyskerne og renovert på 80-tallet. I 2014 blir den pensjonert.
Brønnen vår ligger til høyre for denne grøften som nå fører tvilsomt vann forbi. Den ble etablert på 40-tallet av tyskerne og renovert på 80-tallet. I 2014 blir den pensjonert.

 

Resten av desember har vært litt mer koselig og vi begynner nå å få litt julestemning i heimen. Vi har hengt opp flere lamper, fått TV opp på veggen, måk snø og nå er selvhugget juletre kommet på fot i stuen 🙂 Litt bilder fra de siste ukene:

IMG_2090 IMG_2088

Det gikk fra pøsregn til snøstorm til nydelig vintervær på 48 timer.
Det gikk fra pøsregn til snøstorm til nydelig vintervær på 48 timer.

 

TV kom omsider opp på veggen denne helgen.
TV kom omsider opp på veggen denne helgen.

 

Når Norm 69 skulle monteres måtte jeg bygge stilas. Mulig det var litt av grunnen til at den jobben ble utsatt lenge ;)
Når Norm 69 skulle monteres måtte jeg bygge stilas. Mulig det var litt av grunnen til at den jobben ble utsatt lenge 😉

 

Etter 1 måned på stuegulvet er Mr. Norm omsider på plass i taket
Etter 1 måned på stuegulvet er Mr. Norm omsider på plass i taket

 

Sonos PLAY:5 har funnet seg til rette på kjøkken benken - strålende fornøyd!
Sonos PLAY:5 har funnet seg til rette på kjøkkenbenken – strålende fornøyd! PLAY:1 står nå på ønskelisten til bruk på badet.

 

God jul!
God jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.