Avatar – Cameron gjør det igjen!

Gjennom tidene som filmelsker har jeg sett mye bra og veldig mye dårlige filmer. Jeg har hikstet av latter av gutta i The Hangover, blitt rørt av Forrest Gump og kjent klumpen i halsen av Benjamin Button. Fått frysninger av The Dark Knight, LOTR: Return of the King (på den gode måten) og slått av en rekke filmer like fort som jeg glemte navnet på dem. Avatar gav meg en litt annen følelse, jeg ble imponert! Historien er meget bra, kanskje ikke av det beste jeg har sett, men hele pakken med det visuelle, spesialeffektene og 3D-opplevelsen fenger meg såpass at de 162 minuttene den varer virker for kort!

Har alltid vært skeptisk til filmer i 3D. Det har for meg virket som slike filmer alltid setter all fokus på å “stikke ting ut i salen” så ofte som mulig, selve historien kommer gjerne i andre rekke for at publikum skal bli imponert over hvor langt ut i salen stokken kan stikkes eller ballen skytes. James Cameron (skaperen av Titanic)  har med Avatar forsøkt å sette fokus tilbake på historien og bare la 3D effekten gi mulighet for en mer “realistisk” opplevelse, det har han klart med glans. Det sies at Cameron har jobbet med manuskriptet siden 80-tallet, men først nå var spesialeffektene kommet langt nok til at han ville lage filmen. Her mener jeg han gjorde et klokt valg, for dette er en nydelig opplevelse!

Brillene som brukes i KP1 i Bergen er av typen “RayBan-lookalike” som sitter greit, de reflekterer litt lys som kommer bakfra så hold deg unna midtganger i salen for å unngå dette.

3D effekten tar nok bort litt av skarpheten i bildet og det virker som man mister litt av fargene uten at dette ødelegger for opplevelsen. Det blir spennende å se denne på Blu-Ray, men den hører definitivt hjemme på stort lerret i 3D.

Min subjektive mening: Årets om ikke tidenes Kinoopplevelse!

Legger til en trailer til slutt her, synes ikke denne rettferdiggjør filmen men det kan jo være greit å se hva det hele går ut på 🙂

5 thoughts on “Avatar – Cameron gjør det igjen!

  1. Så denne her selv og var meeget fornøyd. Dessverre var det ikke fler 3d billetter, men funka fint uten. Effektene er veldig bra, ikke så revolusjonerende som folk vil ha det til synes jeg da. Men de fungerte så bra at en ikke tenkte på at det var animert. Husk! en slipper unna mye ved at de er “aliens” og litt anneledes enn mennesker. Hadde de lignet enda mer på mennesker hadde våre øyne plukket det opp med en gang at det så “fake” ut. beowulf, a christmas carol, polar ekspressen bruker samme teknologi (for det meste) og der ser de mer fake ut. Alt av dyr/aliens er lettere å slippe unna med. Men som sagt; veldig bra cameron. Du fortsetter å heve teknologi grensene til nye nivå og det liker vi 🙂

  2. Enig med den. Jeg tenkte heller ikke over at det var animert og det kommer nok som du sier av at de ikke er mennesker. Effektene er nok ikke revolusjonerende, tror vi har blitt veldig bortskjemt av filmer som feks Transformers, King Kong og District 9 når det kommer til effekter. Det skal mer til for å imponere oss nå enn før. Det jeg likte godt med Avatar var hele “pakken” Koste meg skikkelig igjennom hele fimen 🙂 Tror nok jeg kommer til å se den en gang til.

  3. Ser frem til å få denne på bluray med gjerne 2-3 ekstra disker med ekstramateriale slik som George Lucas alltid pleier å slenge med filmene sine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.