iSkuffet…

Jeg er nok det man vil kalle over middels interessert i Apple sine produkter. Det er nok grunnen til at jeg gledet meg litt til kl 19.00 i går kveld, da skulle nemlig Mr. Apple himself, Steve Jobs, vise fram sin nye kreasjon. Spekulasjoner og diskusjonene raste på de fleste nettfora i dagene før pressekonferansen, Apple skulle vise fram “our latest creation” 27. januar.

Klokken ble 19.00, Jobs kom etterhvert på scenen og bekreftet det “alle” visste fra før: iPad ble lansert. Etter det hele var over og alle spesifikasjoner klare har jeg inntrykk av at mange sitter litt skuffet tilbake. iPad er jo en forvokst iPhone – satt litt på spissen. Den kjører samme programvare, har samme type skjerm (dog høyere oppløsning og størrelse) og samme begrensninger. Det er disse begrensningene som gjør at jeg ble litt skuffet.

– Ingen mulighet for multitasking (Surfe på Internett mens du hører på Spotify? Glem det.)
– Ingen mulighet for flash i Safari nettleseren.
– Samme smale støtte for video som iPhone har.

Er rett og slett usikker på hva denne skal brukes til. Jobs sier den tar begrepet “netbook” til et nytt nivå, men på en netbook kan du da gjøre mer enn 1 ting om gangen! Har man en iPhone fra før som fint kan brukes til “on-the-go” surfing, spilling samt en latop hjemme bør behovet være dekket.

Nei, kom med noe bedre Apple. Jeg vil ha en oppdatering til iPhone som gir den mulighet til å kjøre iallefall 1 applikasjon i bakgrunnen, støtte for flash og mulighet til å synkronisere trådløst. Gir man så disse mulighetene til iPad også tror jeg langt flere er villige til å legge penger på disken.


Men den ser unektelig bra ut, det skal de ha! Fulle spesifikasjoner på Apples egne sider.

6 thoughts on “iSkuffet…

  1. Har tråla gjennom ITavisen lignende sider og mange Appelbois fryder seg og vil gjøre som MR. Jobs sier. Kjøp dette produktet! Men her ville jeg glatt foretrukket en mini pc. Den kan jeg installere hva enn jeg vil, og kan støtte absoulutt alle musikk, video og filformater jeg vil. USB, video ut og alt annet snadder denne IPAD’n ikke har. Det var nok mange som var skuffet, men ekte macbois sier; Jeg kjøper denne, mens vi venter på ipad2.0, som kommer til å være best. Akkurat som mange iphone bois gjorde 🙂 så denne får en BOOOO!

  2. Hehe, det er ganske mange likheter med lanseringen av iPhone ja. iPhone OS har forbedret seg KRAFTIG fra versjon 1.1 til 3.2 som er idag, jeg håper og tror at Apple skjønner at det må store oppdateringer til før iPad blir aktuell for de som ikke er ihuga Apple fans.

    Dette er jo en 1. generasjons sak, Apple er jo kjent for å lage noe som mangler masse og så oppdatere den 1 år senere slik at “alle” kjøper en til… Dessverre er det mange som gjør akkurat dette og derfor kan jo Apple fortsette på samme måten. De tjener jo dobbelt opp med penger!

  3. Hmm.. Her er det nok noen som har redigert inn NY Times siden i videoen – noe Apple tydligvis har oppdaget. Filmen skal være endret nå:

    “Updated 1/30/10, 11 a.m. PDT: Apple has removed the image of the iPad showing the NYTimes.com slideshow from its home page. Apple has also updated its promotional video to show a missing chunk on NYTimes.com to reveal the lack of Flash support”

    Still no Flash 🙁 Venter i spenning på iPhone OS 4.0!

  4. venter spent på penger på kontoen jeg.. så blir det beats by dre.. litterally 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.