Prosjekt: HTPC – Innkjøp av utstyr

Har lenge brukt en Popcorn Hour  A-100 til å spille av filmer og serier som jeg har liggende på min Windows Home Server. Til dette har den fungert bra, men jeg har lenge savnet muligheten til å bruke Spotify, manglende støtte for HD-lyd samt relativt lavt “eye candy” nivå. Valget er nå tatt, det skal bygges HTPC!

Budsjett ble satt til 5000,- og har nå brukt litt tid på lese meg opp på diverse forum for å komme fram til det oppsettet som oppfyller følgende krav:

  • Lite, diskré kabinett med så høy WAF som mulig.
  • Kunne spille av 1080p materiale i alle formater.
  • Støtte for HD-lyd. (DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD)
  • Så lavt støynivå som mulig.
  • Så høy kraft vs. kost som mulig innenfor budsjettet.

Etter mye fram og tilbake satt jeg igjen med 3 forskjellige oppsett:

Zotac Zbox HD-ID11

Zbox er en liten boks bestående av et hovedkort,  Atom D510 CPU på 2 kjerner og 2. gen Nvidia ION. Den kommer altså uten minne og harddisk – dette er det meningen at du skal velge ut og sette inn selv. Kombinasjonen Atom D510 + grafikken til Nvidia ION er på mange måter “perfekt” til avspilling av HD. Lite varmeutvikling, billig og tilnærmet lydløst. Følgende handleliste ble satt sammen hos Dustin home:
Zotac Zbox HD-ID11 – Atom, ION, WiFi
Intel X25-V 2,5 40GB SSD – Rask og lydløs
Corsair 2GB DDR2

Shuttle Ultra XS35GT – Atom, ION, WiFi

XS53GT er må mange måter bygget opp av samme CPU og ION teknologi som Zotac. Også her må man handle inn minne + disk selv, forskjellen ligger i at Shuttle har klart å lage plass til et lite optisk drev, hvor man f.eks kan putte inn en Blu-ray leser. XS35GT kommer med en passiv kjøleløsning som muliggjør en helt stille HTPC (gitt at man benytter seg av en SSD). Jeg velger å bruke samme minne og SDD til denne, billig og bra 🙂
Shuttle Ultra XS35GT
Intel X25-V 2,5″ 40GB SSD
Corsair 2GB DDR2

Silverstone SST-SG06 – MINI-ITX

Silverstone SST-SG06 er et kabinett bygget på Mini-ITX standard. Det er ett av de minste kabinettene man kan velge alle komponenter selv og sette sammen akkurat det systemet man ønsker. Pass på å se etter hovedkort i samme Mini-ITX standard! I dette oppsettet gikk jeg for følgende komponenter.
Silverstone SST-SG06 MINI-ITX kabinett
Gigabyte GA-H55N USB3 Hovedkort
Intel Core i3 540 Prosessor
Asus Radeon HD5770 Vifteløst skjermkort
Corsair 4GB DDR3 Minne
OCZ Vertex 2 60GB SSD Harddisk

Etter mye tenking endte jeg tilslutt på det siste oppsettet. Alle løsningene vil nok kunne gjøre en super jobb som ren HTPC, men de to øverste faller igjennom på støtte av HD-lyd. I tillegg fristet det litt med en kraftigere maskin hvor man kan gjøre visse oppgraderinger i etterkant. Siden mitt budsjett er på 5000,- har jeg droppet Windows 7 lisens for å få mest mulig kraft innenfor budsjettet. Planen er å installere Ubuntu og legge enten XBMC eller Boxee mediacenter på toppen.

Så får man se hvor lenge jeg gidder å knote med Ubuntu før jeg gir opp og kjøper/låner Windows 7 istedet 😉

Komponentene er i skrivende stund på vei til meg med Posten. I neste del av prosjektet kommer jeg til å dokumentere de løsningene jeg kommer fram til og forhåpentligvis, er noen av dem gode!

5 thoughts on “Prosjekt: HTPC – Innkjøp av utstyr

  1. Fikk alle delene i går og har så smått startet byggingen. Blir spennende å se om jeg får Ubuntu til å gjøre noe fornuftig, tar jomfrudommen i linux nå!

  2. Knotet noe jæklig for å få alt til å virke i Ubuntu i helgen. Fikk det nesten til slik jeg ville… Så formaterte jeg hele skiten og installerte Windows 7. Liten time senere virket alt perfekt 🙂

    Skal få lagt ut en update!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.