Nytt år, nytt hus!

I 2012 fikk vi byggetillatelse byggetillatelse helt på tampen av året. 2013 er i skrivende stund bare 20 dager gammelt, men mye har skjedd i kulissene. Vi har blant annet funnet ut at det er mye vanskeligere å kjøpe en tomt enn det vi først trodde. Egenerklæring om konsesjonsfrihet var et ukjent begrep for oss begge. Vi er fortsatt litt usikker på hvorfor vi måtte ha dette, men det sparte oss 2,5% av kjøpesummen i avgifter…

Etter en halv søndag med intens “googling” og god hjelp fra statens kartverks veileder for utfylling av skjøte klarte vi å komme i mål. En liten uke senere fikk vi et tinglyst skjøte i retur, plutselig var vi blitt tomteeiere! Stor takk til tante Irene som selger oss tomten 🙂

Nå er det grunnarbeid, rørlegger og betongarbeid som må avklares. Alle leverandører skal etter planen komme på plass i løpet av uken, vårt mål er at tømmerarbeidet skal kunne starte i april.

Vi har også vært innom Norema og fått tegnet første utkast til kjøkken. Vi venter nå spent på komplette 3D tegninger av kjøkkentypen Format i hvit.

En annen ting vi har lært er at alt koster mer enn man tror. Mye mer. En grei lærdom å ha med seg videre i prosjektet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.