Klart for elektriker

Huset er nå isolert, plastet og lektet ferdig i 2. etasje. Rommene er også ferdig inndelt som igjen betyr at el installasjoner kan starte. Siden vi skal gjøre en god del arbeid selv her har spesielt jeg grugledet meg til denne fasen, mye skal gjøres på kort tid. Mens vi, elektriker og rørlegger styrer på oppe starter tømrerne med isolering, plasting og lekting nede.

Planen er nå at hele 2. etasje skal være ferdig platet med gips på vegger og tak innen tømrerne tar ferie 19. juli. Hvis alt går smertefritt rekker vi kanskje dette i 1. etasje også!

Før ferien er forhåpentligvis terrassedekket på plass også. Vi planlegger å starte med maling om kort tid da hjelper det å ha fast grunn å stå på.
Før ferien er forhåpentligvis terrassedekket på plass også. Vi planlegger å starte med maling om kort tid da hadde det vært fint med fast grunn å stå på.
Rør er også på plass i kisten på terrassen, høyttalere får plass på veggen.
Rør er også på plass i kisten på terrassen, høyttalere får plass på veggen.
Ser fram til å kunne synke ned i go´stolen med kaffekoppen her om noen måneder.
Ser fram til å kunne synke ned i go´stolen med kaffekoppen her om noen måneder.
Her står jeg i gangen og tar bilde mot kjøkkenet, stuen til høyre. Taket er lektet ned for å gi plass til ventilasjon, spotter og masse rør.
Her står jeg i gangen og tar bilde mot kjøkkenet, stuen er til høyre. Taket er lektet ned for å gi plass til ventilasjon, spotter og masse rør.
TV kroken. Her blir det en lyssone og veggen males i litt mørkere farge enn resten av huset. På veggen skimtes rør til terrassehøytalere, disse skal knyttes mot SONOS sytemet vi planlegger.
TV kroken. Her blir det egen lyssone og veggen skal males i en litt mørkere farge enn resten av huset. På veggen skimtes rør til terrassehøytalere, disse skal knyttes mot et SONOS system
Det kommende kjøkkenet.
Det kommende kjøkkenet.
I helgen startet jobben med å trekke rør. Her er vi ferdig med framføringen til bakhøytalere og terrassehøyttalere. Lyd er viktig :)
I helgen startet jobben med å trekke rør. Her er vi ferdig med framføringen til bakhøytalere og terrassehøyttalere. Lyd er viktig 🙂
Når man først får muligheten til å legge alle kabler skjult så er det bare å henge i :) Her opplegg for bakhøytalere.
Når man først får muligheten til å legge alle kabler skjult så er det bare å henge i 🙂 Her opplegg for bakhøytalere.
Første etgasje består stort sett av isolasjon og gipsplater, her skjer det mye neste uke
1. etasje består stort sett av isolasjon og gipsplater, her skjer det mye neste uke
Ventilasjonen nede begynner å komme på plass i taket nede også.
Ventilasjonen nede begynner å komme på plass i taket nede også.
Bak røret i midten av bildet kommer trappen. En stige gjør jobben noen måneder til, trappen er noe av det siste som monteres.
Bak røret i midten av bildet kommer trappen. En stige gjør jobben noen måneder til, trappen er noe av det siste som monteres.

 

4 thoughts on “Klart for elektriker

  1. God jobbet! SKikkelig artig å følge med på utviklingen. Ser ut som du har stål kontroll på multimedia oppsettet i huset. du kommer ikke til å angre på alle rørene du trekker!

  2. @asphaug – Takk for det 🙂 Dette er bare begynnelsen! Nå begynner det å bli rimelig mye rør inni veggene etterhvert. Jaggu mye arbeid å få lagt alt skjult i veggen, men er helt sikkert på at det er verd jobben.

    @Torstein – oh yes! Vi er overrasket selv, all ære til tømrene! Dere må ta turen utom å kikke en dag 🙂

  3. Det må vi gjere. Reise til Sunnmøre ei veke no til helga, men kjem gjerne ut ein tur når vi er tilbake:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.