Montering av peis

Denne uken har det vært mye framskritt i huset. Maleren startet på mandag med første av totalt 3 lag med sparkel, fliselegger var på befaring og tømrerne kom noen dager i starten av uken for å rette på noen småting. Torsdag og fredag kom 2 karer fra Din Flamme og monterte peisen i stuen. Vi hadde en viss ide om hvordan vi ville ha dette, men det har vært litt vanskelig å se for seg akkurat hvordan det endelige resultatet kom til å se ut. Gutta fra Din Flamme hadde heldigvis mange gode innspill og vi er kjempefornøyd med resultatet!

Denne uken fikk jeg så smått startet på fliselegging i vindfanget, montert et gjerde bak huset og vi har startet malingen av listene rundt huset. Neste uke er det tilbake på jobb for min del også i en ukes tid, før det igjen er “ferie” for oss begge.

Kapping av fliser i garasjen, benkene tømrerne laget til kranselaget kommer stadig til nytte :)
Kapping av fliser i garasjen, benkene tømrerne laget til kranselaget kommer stadig til nytte 🙂
Pipen er ferdig montert, men to av mønesteinene knakk så mens vi venter på nye ble det lagt ned en duk for å holde taket tett. Selve monteringen tok kun et par timer, inkludert jobben med å sage hull i taket.
Pipen er ferdig montert men to av mønesteinene knakk så mens vi venter på nye ble det lagt ned en duk for å holde taket tett. Selve monteringen tok kun et par timer, inkludert jobben med å sage hull i taket.
Mens peisen ble montert satt jeg opp et gjerde bak huset. På tide å få vekk det orange bygggjerdet!
Mens peisen ble montert satt jeg opp et gjerde bak huset. På tide å få vekk det orange bygggjerdet!
Resultatet etter et par dagers arbeid.
Resultatet etter et par dagers arbeid.
Montering av peisen gikk imponerende fort! Husker ikke navnet på platene de bruker i farten, men de veier nesten ingen ting og tåler ekstrem varme.
Montering av peisen gikk imponerende fort! Husker ikke navnet på platene de bruker i farten, men de veier nesten ingen ting og tåler ekstrem varme.
Peisen ferdig montert og sparklet. Vi utrolig fornøyd med resultatet :) Nå skal maleren male den i samme farge som veggen slik at den ser helt integrert ut. Imponerende hvor fort det gikk fra monteringen startet til alt var ferdig!
Peisen ferdig montert og sparklet. Vi utrolig fornøyd med resultatet 🙂 Nå skal maleren male den i samme farge som veggen slik at den ser helt integrert ut. Imponerende hvor fort det gikk fra monteringen startet til alt var ferdig!
Selve peisen er en RAIS 500-2 levert av www.dinflamme.no.
Selve peisen er en RAIS 500-2 levert av www.dinflamme.no.
Her sett fra kjøkkenet, nå må vi bare satse på en kald vinter så vi får brukt den mye :)
Her sett fra kjøkkenet, nå må vi bare satse på en kald vinter så vi får brukt den mye 🙂
Innendørs har maleren snart sparklet alle rom 3 ganger (!) og starter på malingen i uken som kommer. Dette hadde vi aldri fått til på egenhånd, godt fornøyd med jobben som er gjort så langt.
Innendørs har maleren snart sparklet alle rom 3 ganger (!) og starter på malingen i uken som kommer. Dette hadde vi aldri fått til på egenhånd, godt fornøyd med jobben som er gjort så langt.

8 thoughts on “Montering av peis

 1. Hei.
  Driver å skal bygg peis hjemme. Har tenkt på en rais innsats. Fant bilder av det du har byggd og dette så veldig fint ut. Lurer på om du har testet innsatsen etter montering og om du er fornøyd?

 2. Hei, kjekt å høre at du likte peisen vår! Det er enda 2 – 3 uker til vi får flyttet inn så vi har ikke fått mulighet til å teste den enda, men vi har ingen grunn til å tro noe annet enn at vi kommer til å bli veldig fornøyd! Din Flamme som bygget vår peis var veldig åpen for ideer (og kom med flere gode selv også). Instillingen deres var typisk “alt er mulig” 🙂

  Lykke til med ditt prosjekt, skal komme tilbake med en statusrapport når vi har fått fyr i peisen 😉

 3. Hei igjen.

  Har du kommet inn i huset og fått testet peisen? Vi har nå fått innhentet tilbud fra en lokal forhandler av rais peis, med montering. Er litt i tenkeboks da peis og arbeidet rundt kommer på 45000. Men er vel sikkert den prisen sånt ligger på. Iallefall, var spent på om dere evt var fornøyd?:)

 4. Hei!

  Etter planen overtar vi huset ila neste uke så nå er det ikke lenge igjen. Vi har dessverre ikke fått testet peisen enda med andre ord. Prisen høres riktig ut, det kommer jo veldig an på hvor stor “peisvegg” som må bygges og hvilken modell man går for.

  Vi krysser iallefall fingrene for en kald vinter slik at vi får brukt den mye!

 5. Nå har vi endelig flyttet inn og peisen er flittig brukt de siste dagene! Utrolig fornøyd sålangt den brenner helt rent (ingen soting) og varmer mer enn nok. Løp og kjøp om dere ikke har gjort det enda 🙂

 6. Hei,
  Skal selv få satt opp en liknende peisinnsats i morgen og lurer på hvor høyt over gulvet dere har satt innsatsen?
  Tenker på 70 cm over ferdig lagt gulv, men innbiller meg at det er mest vanlig med 60 cm.

  Setter pris på rask svar! 😉
  Hilsen Ingrid

  1. Hei! Selve innsatsen er 70 cm over gulv. Vi tenkte også først på 60 cm men montøren anbefalte 70. Har ikke angret på det 🙂 Selve vinduet på peisen er 85cm over gulv som gir en god sikt inn i peisen når vi sitter i sofa eller ved spisebordet.

   1. Tusen takk for svar. 🙂
    Hadde innsatsen 70 cm over gulv i forrige hus og fortsetter samme høyde i nytt hus. ¨
    Hilsen Ingrid

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.