Berg-og dalbane

Forrige uke var en berg-og dalbane. Høydepunktet var helt klart overtagelse av huset på torsdag – endelig skulle det være slutt på byggeprosessen! Vi hadde en gjennomgang av huset sammen med Nordbohus og noterte noen små punkt som skulle utbedres innen rimelig tid. Alle var godt fornøyde og vi fikk blomst av to herremenn som neppe hadde kjøpt den selv 😉

Så tok vi fatt på utvaskingen og kastet ut all pappen som har ligget oppå parketten de siste ukene. Det var da vi oppdaget det, vann kom opp mellom skjøtene på parketten nede i kjelleren med påfølgende panikk hos de ferske huseierne.

Mer om det senere, først litt hyggelige bilder fra helgen.

Helgens våpen ble støvsuger og mopp
Helgens våpen ble støvsuger og mopp
Den første blomsten er kommet i hus, overlevert av byggeleder og selger fra Telle Tre.
Den første blomsten er kommet i hus, overlevert av byggeleder og selger fra Telle Tre.
Klart for vasking av kjøkken. Ventilator manglet fortsatt en "kappe" på dette blidet.
Klart for vasking av kjøkken. Ventilator manglet fortsatt en “kappe” på dette blidet.
Det ble tid til litt bålbrenning denne helgen også. Fin måte å kvitte seg med enorme mengder papp og plank :)
Det ble tid til litt bålbrenning denne helgen også. Fin måte å kvitte seg med enorme mengder papp og plank 🙂
Jannicke satt i gang med å montere Norm 69 - danskene driver også med flatpakking viser det seg..
Jannicke satte i gang med å montere Norm 69 – danskene driver også med flatpakking viser det seg..
Og 69 deler + et par timers arbeid senere har man en lampe :D
Og 69 deler + et par timers arbeid senere har man en lampe 😀
Måtte selvsagt sette vår kasse litt høyere enn de andre ;) Mulig vi skal foreslå en liten oppgradering av stativet i nabolaget.
Måtte selvsagt sette vår kasse litt høyere enn de andre 😉 Mulig vi skal foreslå en liten oppgradering av stativet i nabolaget.
Stemningsbilde fra stuen.
Stemningsbilde fra stuen.

 

På søndag kveld sank stemningen rimelig drastisk da vi oppdaget at det kom vann opp mellom skjøtene til parketten utenfor vaskerommet. Det var helt tydelig vann under der og mye mer enn det man klarer å søle nedi sprekkene. Etterhvert fant vi ut at det også var vann under gulvet i sportsbod og teknisk bod som ligger vegg i vegg med vaskerommet. Vi har rør-i-rør system i hele huset og dette skal jo ikke kunne skje. Hovedkranen ble stengt både inne og ute og vi ringte rimelig oppgitt til byggeleder.

Ble rimelig fortvilet når vi oppdaget vann under parketten. Flere bord har blitt missfarget i skjøtene.
Ble fortvilet når vi oppdaget vann under parketten. Flere bord har blitt misfarget i skjøtene.

 

På mandag troppet rørlegger opp og etter endel undersøkelser viser det seg at hovedledningen har blitt “snittet” av de som laget denne “luken” i gipsen. Det er kuttet merket i rødt som traff røret.

Det går et rør på baksiden av veggen rett opp i fordelerskapet. Nå det ble kuttet i gipsen her fikk røret også et snitt i seg.
Det går et rør på baksiden av veggen rett opp i fordelerskapet. Nå det ble kuttet i gipsen her fikk røret også et snitt i seg.

 

Her har det altså piplet ut vann inni veggen hver gang vi har satt vanntrykk på systemet. Supert. Under er bilder av hvordan røret som ble trukket ut av veggen ser ut – det har nok blitt verre idet det ble dratt ut, men man ser tydelig at det er snittet av en sag eller lignende.

IMG_2002 IMG_2003

Nå skal veggen i boden bak vaskerommet åpnes opp slik at rørlegger får byttet dette røret. Gulvet i to boder og halve gangen må også taes opp og så må det tørkes i et par dager før alt kan settes sammen igjen. Nå er det bare å krysse fingrene for at vi har nok parkett til overs!

Nordbohus sier at de selvsagt skal ordne opp uten kostnader for oss. Selv om det er bra vi fant ut av dette før vi faktisk hadde flyttet inn ble det en kjedelig avslutning på et ellers ganske så smertefritt byggeprosjekt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.