En liten oppdatering…

Tiden flyr når man får barn. Etter vår førstefødte flyttet inn har det blitt lite tid til å jobbe videre med to-do listen og holde denne siden oppdatert. Nå er det bamser, vippestoler, bittesmå klær, leker og gulpekluter som dominerer huset og vi koser oss masse!

Litt småtteri har skjedd siden sommeren. Vannprosjektet vårt strandet på målstreken, vi har fått montert Plissé-gardiner og et tørkestativ er skrudd opp i taket.

For å starte med påkoblingen til offentlig vann startet vi et prosjekt allerede i Januar 2014. Det var mange parter involvert og det gikk med utrolig mye tid på skriving av erklæringer, samle inn priser, søke til 3 forskjellige etater og nabovarsle i alle retninger. Til slutt strandet dessverre hele prosjektet da vi ikke ble enige med alle parter om hvor ledningen skulle legges ned. Vi må nå tenke helt nytt og har i mellomtiden fått montert et UV-filter på vannet slik at det kan drikkes. Med en nyfødt i huset var det helt nødvendig å kunne bruke vannet normalt. Dette ser vi på som en midlertidig løsning siden et slikt filter er veldig kostbart å vedlikeholde.

Slik ser det ut, ruver godt på vaskerommet! For spesielt interesserte er dette et Vie-Jumbo12 UVD4 som består av forfilter, kullfilter og UV-desinfesering. Vi har i tillegg til påvis e-coli i vannet endel humus som setter litt farge på vannet. Denne fargen klarer ikke filteret å fjerne helt så det blir en liten påminnelse om at vi ikke er ferdig helt enda.. Alle bakterier forsvinner heldigvis som dugg for solen.

IMG_2514

 

Det viser seg at småtroll genererer enorme mengder med klesvask. Da passet det bra at vi kom over dette takhengte tørkestativet som ikke krever noe gulvplass.

IMG_2515

I stuen har vi lenge fundert på hvilke gardiner vi skal gå for. Siden denne delen av stuen nå blir hyppig brukt til å mate arvingen var plissé helt perfekt siden disse kan trekkes både opp og ned 🙂 Godt fornøyd!

IMG_2517

2 thoughts on “En liten oppdatering…

  1. Hei,

    Vi har fått anbefalt samme vannrenseanlegg som dere har, til hytta vår. (Vie-Jumbo12-UVD4). Hvordan har det fungert for dere ? Vil dere anbefale det ?

    1. Hei! Det virket helt utmerket hos oss. Vi hadde høye verdier av både koliforme bakterier og e-coli. En test noen dager etter filteret var montert viste ingen spor av bakterier. Vi hadde også endel humus i vannet, dette klarte ikke filteret å fjerne så mye av. Dette er jo ikke noe farlig, men kan jo sette litt farge på klær over lang tid.

      Vi har lagt inn offentlig vann nå så filteret ble solgt på Finn.no.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.