Nordbohus Opal, hustegninger

08.05.2013

– Oppdaterte tegninger lagt ut.

20.01.2013

– Har endelig fått somlet oss til å legge ut plantegninger av huset, de finner du under her.

Fasader

1.etg

underetg

19.12.2012

– Julen kom virkelig tidlig i år, vi har nå endelig fått godkjent byggesøknaden! Da kan det endelig bli litt aktivitet både på tomten og denne siden 🙂

————

Etter å ha gått mange runder med oss selv har vi bestemt oss for å starte et relativt ambisiøst prosjekt – husbygging! På denne siden skal vi forsøke å skrive litt om prosessen, ta masse masse bilder og forhåpentligvis ende opp med drømmehuset!

Vi har tatt kontakt med B Telle Trearbeid AS som bygger Norbohus og har tatt utgangspunkt i deres hus Opal. Det vil bli endel tilpasninger på dette huset, i hovedtrekk vil det speilvennes, gjøres litt større og rom-løsningen vil endres ganske drastisk. Tomten vi har sett oss ut befinner seg på Krokeide (ingen bombe kanskje) og det vil nok bli en liten kamp med kommunen/fylkesmannen før vi eventuelt får byggetillatelse og kan starte.

Følg med!

 

4 thoughts on “Nordbohus Opal, hustegninger

  1. Hei,
    Lykke til med boligprosjektet. Selv har jeg nå vært i “kamp” med Bergen kommune i 2 år for å bygge en garasje i innkjørselen til tomten. I allerede eksisterende innkjørsel skal jeg nå kun oppføre en garasje. Saksbehandlingen tar evigheter. Saksbehandler er umulig å få tak i. Vanvittige og urimelige krav. Nå har vi advokat på saken. Han er også rystet. Etter utallige purringer til kommunens jus- avdeling (snart 9 mnd. ) har de ikke engang forberedt saken til byrådets avdeling. Etter kontakt med fylkesmannen, får vi vite at vi først må få en behandling av saken hos kommunen før de kan gjøre noe ved fylkesmannens kontor. Altså…. Etter 5 purringer på å få en tilbakemelding om fremgangen i saken, er vi enda en gang ignorert. Snakk om at vi bor i den siste diktatur stat. Så lykke til.

  2. Hei.

    Takk for det! Trist å høre at din sak trekker såpass ut, det lover jo ikke godt for vårt prosjekt.. Søknaden gikk faktisk først inn til Bergen Kommune i denne uken, 20. mars for å være eksakt. Ingen tvil om at dette blir en tålmodighetsprøve uten sidestykke, men foreløpig er vi optimistiske. Saksbehandleren vår hos B Telle har informert oss om at de vil purre Kommunen om 12 uker så det skjer nok lite med dette prosjektet i tiden som kommer… Jeg har oppdatert saken med litt tegninger.

  3. Spennende prosjekt! Ønsker dere lykke til! Bare å sende en melding hvis du trenger hjelp med maling og diverse.. Will work for beer..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.